Katja Gorečan

Katja Gorečan se je rodila leta 1989 v Celju v Sloveniji. Diplomirala je na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo na Univerzi v Ljubljani in magistrirala na študiju dramaturgije in scenskih umetnosti na Akademiji za gledališče, režija, film in televizija, tudi v Ljubljani. Sodelovala je v krožku kreativnega pisanja, specializiranega za dramatiko.  Leta 2012 je izšla njena druga poezija zbirka Trpljenje mlade Hane (Center za slovensko književnost), ki je bila nominirana za Jenkovo ​​nagrado in izbrana za Bienale mladih umetnikov Mediterranea. Leta 2017 je izšla njena korepoezija Neke noči neke deklice  nekje umirajo pri založbi Hiša poezije Poetikon. Ni le umetniško, ampak družbeno angažirana. Delala je z dementnimi bolniki v domu za ostarele, vodila ustvarjalne delavnice s priseljenkami in njihovi otroci in ustvarjala kamišibaj z otroci in mladostnimi z motnjami v duševnem razvoju.

Sara Ferčič

Sara Ferčič se navdušuje nad umetnostjo, še posebej vizualno. Organizirala in izvajala je že veliko likovnih delavnic za otroke in mladostnike v sodelovanju s Centrom interesnih dejavnosti CID Ptuj in festivalom sodobne umetnosti Art Stays. Udeležila se je različnih gledaliških seminarjev in sodelovala pri gledaliških predstavah. Posebno pri srcu sta ji lutkovni predstavi: Ah, te princese – oh, ti princi in Medvedek in kuža. Kot profesorica likovne umetnosti ima veliko izkušenj z delom z otroki in mladostniki, zna se jim približati, jih poslušati, sprejeti takšne, kot so, in nanje prenesti svoje znanje. Študij nadaljuje na magistrskem programu Pomoč z umetnostjo. Tam je spoznala kolege, s katerimi soustvarjajo projekt Gozd spomina, ki je krasna kombinacija umetnosti in pomoči skozi različne pristope in medije.

Erika Nagode

Erika Nagode je diplomirala na filozofski fakulteti v Ljubljani iz filozofije in sociologije. Poglobila se je v socialno psihologijo in teoretsko psihoanalizo, ki je v središču njenega zanimanja še danes. Svoj študij je nadaljevala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje magistrski študij pomoči z umetnostjo. Že od otroštva se namreč izraža skozi različne medije. Plesala in tekmovala je v različnih plesnih zvrsteh, pela v zboru ter samostojno, se udeležila lutkovne akademije, občasno pa v roke prime tudi čopič. Pred kratkim se je odločila za samostojno umetniško in terapevtsko pot (www.reverie.si)

Colin Black

Dr Colin Black is an internationally acclaimed composer and sound artist having won the 2015 New York Festivals award for Best Sound Art, the 2003 Prix Italia Award (Best Composed Work) and being shortlisted as a finalist in the Prix Phonurgia Nova (France), Prix Marulić (Croatia), Grand Prix Nova (Romania) and the APRA Professional Development Awards (Australia). Black has received multiple national and international commissions to create innovative major works for installation, performance and broadcast in Australian, USA and across Europe. Black completed his PhD at the University of Sydney where he was a recipient of the University of Sydney Postgraduate Awards Scholarship. Black’s curating credits include, international festival/showcases of award winning Australian acoustic art and radio art at London’s Resonance104.4fm, Kunstradio (ÖRF, Austria) and Toronto’s New Adventures In Sound Art. More recently Black has become a visiting research fellow at Goldsmiths, University of London, an adjunct lecturer at Southern Cross University and previously a casual academic lecturing at the Darmstadt University of Applied Sciences and University Technology, Sydney. For more information see: www.colinblack.com.au.

Tina Zadravec

Tina Zadravec je vzgojiteljica, diplomirana delovna terapevtka ter študentka magistrskega programa Pomoč z umetnostjo. Rada ustvarja na področju govora in dramske igre. Sodelovala je pri delu na radiu, povezovala prireditve in nastopala v različnih predstavah. Delovne izkušnje je pridobivala na različih področjih; delo v bolnišnicah, domovih za starejše občane, vrtcih in rehabilitaciji na domu z elementi glasbene, dramske, likovne in plesno-gibalne terapije. Kot idejna vodja je sooblikovala prispevek Delo z otroki s posebnimi potrebami v knjigi Oratorij 2017, katerega ideja je bila aktivna vključitev in participacija otrok s posebnimi potrebami v običajni program Oratorija po Sloveniji. Udeležila se je več izobraževanj s področja umetnosti in rehabilitacije [Pripovedovalska šola, Šola sodobnih in performativnih in uličnih umetnosti, Gledališka šola – Trening govornega aparata, Bobath tečaj z nevrološko simptomatiko, Normalno gibanje, izobraževanje na področju Montessori pedagogike, klinična aromaterapija], katerih znanja aktivno prepleta pri delu z otroki oz. uporabniki.

Nataša Pavlovič

Nataša Pavlovič je univ.dipl.soc.del ter študentka magistrskega programa Pomoč z umetnostjo. Kot socialna delavka ima 20 let izkušenj na področju socialnega varstva. V prostem času je aktivna prostovoljka Društva prijateljev mladine Trbovlje, kjer izvaja različne izkustvene delavnice z otroki, mladostniki in mladimi prostovoljci – začetniki. Rada se kreativno izraža na različnih področjih in verjame v zdravilen potencial, ki ga ima proces ustvarjalnosti, zato se je tudi odločila za študij pomoči z umetnostjo. Ima dodatna izobraževanja za izvajanje treningov socialnih veščin in mladinskih delavnic.